Sukuseuran sääntömääräinen kokous ja sukujuhla järjestettiin lauantaina ja sunnuntaina 10.-11.9.2005 Joensuussa Karjalantalossa.
 
Lauantaina pidettiin Karjalantalon Puukello-ravintolassa illanvietto, johon osallistui 65 sukuseuran jäsentä. Ilta kului yhteislaulun ja iloisen seurustelun merkeissä.  Yhteislaulua varten jaettiin kaikille nuoteilla varustettu laulukokoelma. Kun Juhana Nevalainen vielä säesti mukanaan tuomalla soittopelillä ja komealla lauluäänellään oli tunnelma sellainen, että Juhana alkoi jo kehua Nevalaisia melkoisiksi laulajiksi. Välillä hallituksen jäsenet esittelivät itsensä sukuseuran jäsenille. Tarjoilijat kantoivat juomia pöytiin ahkerasti ja pitivät siten huolen siitä, että tunnelma säilyi loppuun saakka mukavana.

Sunnuntaina pidettiin sääntömääräinen sukukokous, jossa valittiin hallitus ja sukuneuvosto seuraavaksi kaudeksi 2005-2008, ja päätettiin sukuseuran toiminnan suuntaviivoista sekä talousarviot kolmeksi vuodeksi eteenpäin.

Päivä huipentui sukujuhlaan iltapäivällä. Tenorilaulaja Risto Lätti lauloi kolme tunnelmallista laulua Juhanan säestäessä häntä pianolla. Yksi lauluista oli "Juuret", jonka on säveltänyt ja sanoittanut Juhana Nevalainen. Joensuun yliopiston tutkija Tuula Kiiski piti juhlaesitelmän käsitellen esitelmässään Nevalaisten suvun vaiheita ja siirtymista Nevan järven rannoilta nykyisille asuinsijoilleen. Juhla päättyi Yhteisesti laulettuun Karjalaisten lauluun.