Tilaisuus alkoi pe 16.06 Hyvärilässä ilmoittautumisella klo.17.00. Vastaanoton hoiti Navetan aulassa Johanna Nevalainen, joka pääosin oli tilaisuutta organisoimassa. Majoittujat ilmoittautuivat myös Kartanohotellin vastaanottoon. Osallistujia tuli aika mukava määrä jo illaksi. Samaan aikaan nostettiin myös seuramme sukuviiri pihan lipputankoon Terho Nevalaisen johdolla. Riihikodassa oli vieraille tarjolla iltapalaa ja samalla saimme tutustua toisiimme. Jokainen esittelikin itsensä ja mistä päin oli saapunut. Paikalla oli parikymmentä henkilöä. Sääkin suosi tilaisuutta koko viikonlopun ajan.

Ilmoittautuminen jatkui lauantaiaamuna samoilla sijoilla. Aamutoimien jälkeen oli lauantain ohjelmassa mm. Hyvärilän esittelyä ja historiaa Navetan tiloissa henkilökunnan toimesta. Seuraavaksi oli tutustuminen Bomban karjalaiskylään ja Pyhittäjäisien Sergein ja Hermannin tsasounaan. Aluehan on kävelymatkan takana. Aamupäivällä seuramme edustajat kävivät autoilla Nurmeksen vanhalla hautausmaalla, jossa laskettiin kukkalaite sankarivainajien muistolle. Sen laskivat Johanna Nevalainen ja Juha Nevalainen.

Ennen lounasta oli vielä auditoriossa DNA-vastaavan Juha Nevalaisen esitelmä sukututkimuksesta ja viimeisistä DNA-tuloksista. Jäseniä oli varsin runsaasti kuuntelemassa ja katsomassa esitystä

Lounaan jälkeen pääsimme aloittamaan varsinaisen sukukokouksen Navetan auditoriossa klo.14.00. Puheenjohtajamme Juha K. Nevalainen toivotti kokousedustajat tervetulleiksi ja avasi kokouksen.

************

Nevalaisten Sukuseuran sukukokous 17.8.2023

Sukukokouksen puheenjohtajaksi valittiin Tauno Nevalainen Lieksasta ja sihteeriksi seuramme sihteeri Tarja Ruotsalainen Helsingistä.

Pöytäkirjan tarkastajiksi / ääntenlaskijoiksi valittiin Aino Nevalainen Akaasta ja Anita Nevalainen Joensuusta.

Taloudenhoitaja Jukka Nevalaisen poisollessa Juha K. Nevalainen esitteli seuran tilit, tilinpäätökset sekä toiminnantarkastajan kertomukset vuosilta 2021 ja 2022.

Vuosien 2021 ja 2022 tilinpäätökset vahvistettiin ja hallitukselle sekä muille tilivelvollisille myönnettiin vastuuvapaus.

Jäsenmaksu 20.00 € päätettiin säilyttää entisellään.

Hallituksen laatimat toimintasuunnitelma ja talousarvio vuosille 2024 - 2026 hyväksyttiin muutoksitta.

Seuramme puheenjohtajaksi valitiin nykyinen, Juha K. Nevalainen Valkealasta yksimielisesti vuosille 2024- 2026.

Hallituksen jäseniksi valittiin nykyisistä: Johanna Nevalainen Polvijärveltä, Tarja Ruotsalainen Helsingistä, Jukka Nevalainen Kouvolasta, Timo Nevalainen Akaasta, Juha Nevalainen Helsingistä, Juha K. Nevalainen Valkealasta sekä uutena jäsenenä Raimo Nevalainen Siilinjärveltä.

Kunniapuheenjohtaja Raili Vihavainen (oli estynyt tulemasta paikalle), ilmoitti aiemmin, että ei jatka hallituksessa. Hän ehdotti tilalleen Raimo Nevalaista, joka valittiin yksimielisesti.

Toiminnantarkastajana jatkaa Petri Kuutti Valkealasta ja varalla jatkaa Reijo Rantala Kouvolasta.

Muita käsiteltäviä asioita ei tuotu esiin, joten kokouksen puheenjohtaja Tauno Nevalainen kiitti osallistujia asiain käsittelyn sujuvuudesta ja päätti kokouksen.

Kokousedustajia kirjattiin 54 hlöä.

**********

Kokouskahvien jälkeen oli vuorossa jäsensihteerimme Juha Nevalaisen kertomus Nurmeksen Nevalaisista. Auditorioon kertyikin iso joukko esitystä seuraamaan.

Esitelmät jatkuivat auditoriossa Sirpa Sulopuiston kertoessa Johanna Cornérista, joka oli ruotsalainen ja naimisissa Vuonislahtelaisen Matti Nevalaisen kanssa. 

Vielä oli patikointia Johanna Nevalaisen vetämänä.

Päivä huipentui karjalaisen juhlaillallisen merkeissä Navetan juhlasalissa. Ruoka maistuikin runsaasta pöydästä pitkän päivän päätteeksi. Ruokailun jälkeen oli kevennyksenä “tullaan tutuiksi” esittelyä ja yhteislaulua, joiden sanat oli kaikille jaettu. Loistavasta säestyksestä vastasi nurmeslainen muusikoksi opiskeleva Tuisku Grönholm. Lämminhenkinen tilaisuus huipentui laulamaamme “ Karjalaisten lauluun”.

Sunnuntaina olikin sitten aamutoimien jälkeen sukuviirimme lasku lipputangosta ja kotiinlähtö. Viikonloppu sujui mallikkaasti, josta kiitokset osallistujille ja järjestäjille!

Juha K. Nevalainen